Дебютував новий сімейний кросовер Dacia Bigster

Представлено новий кросовер Dacia Bigster. Старшого брата «Дастера» покажуть публіці за кілька днів на Паризькому автошоу. Його подробиці розкрили на офіційному сайті румунського автовиробника.

Нова Dacia Bigster, по суті, є подовженим варіантом Duster. Дві моделі дуже схожі та вирізняються гранчастим дизайном із високим капотом та розширеними крилами. Фари та ліхтарі мають Y-подібні елементи. Звісно ж, збережений і масивний пластиковий обвіс, а кліренс кросовера сягає 220 мм. На вибір пропонують колеса діаметром від 17 до 19 дюймів.

Розміри Dacia Bigster 2025:

Інтер'єр Dacia Duster і Bigster майже ідентичний. Усередині переважають рубані лінії. Кермо скошене знизу, а замість важеля автоматичної КПП встановлено мініатюрний джойстик. Навіть у базовій версії встановлено цифровий щиток приладів та 10,1-дюймовий тачскрін.

Раніше анонсували семимісний варіант Dacia Bigster, проте поки кросовер показали тільки у версії з двома рядами крісел. Об'єм її багажника становить 667 л.

Базова комплектація Dacia Bigster Essential включає кондиціонер, парктронік та камеру. Топовий варіант Journey додає безключовий доступ, двозонний клімат-контроль, адаптивний круїз-контроль, датчики світла і дощу, навігацію, панорамний дах, електроприводи крісла водія та дверей багажника.

Нова Dacia Bigster зі старту буде доступна лише в електрифікованих версіях. 1,2-літрові бензинові турбомотори на 130 і 140 сил доповнені «м'якими» гібридними установками, а топовим є повноцінний 155-сильний гібрид.

Зазначається, що 140-сильна версія споживає 5,6 л/100 км у змішаному циклі і її можна замовити із заводським ГБО. Для 130-сильного варіанту доступний повний привід, доповнений кількома режимами та системою допомоги на спуску.

Источник: Фокус
Фото: Dacia
09.10.2024
#dacia#новинки