Чому у Corvette ZR1 немає активної аеродинаміки: пояснення головного інженера

Головний інженер пояснив, чому у Corvette немає активної аеродинаміки. У бесіді з GM Authority колишній керівник проекту С8 Тадж Юхтер розкрив причину незвичайного «спрощення» конструкції. Хоча топовий Chevrolet Corvette ZR1 можна порівняти за потужністю з гіперкарами, у нього пасивні аеродинамічні елементи. Виявилося, що переваги активної аеродинаміки під час тестів виявилися невеликими, а ускладнювати обвіс заради дизайну не стали.

Тадж Юхтер пояснив, що у Corvette ZR1 дуже потужний фіксований обвіс, як на гоночних болідах для трекових перегонів. Співвідношення підйомної сили і лобового опору дуже добре, тому потреби в керованих закрилках не виникло. Головний інженер проєкту С8 визнав, що активна аеросистема тестувалася, але майже всі елементи такого типу не дають реального виграшу та існують лише заради естетики.

«Коли активна аеродинаміка розгорнута, це і менший опір, і більша притискна сила. Чому б просто не зробити обвіс таким весь час?» - поставив риторичне запитання Юхтер.

Для максимальної продуктивності Chevrolet пропонує пакет ZTK, з яким Corvette ZR1 потужністю 1079 кінських сил генерує понад 544 кілограми притискної сили.

Хоча презентація Chevrolet Corvette ZR1 відбулася в липні, комплектацій і цін поки що немає, а у дилерів новинка з'явиться тільки в 2025 році. Вся справа в тому, що інфернальний автомобіль потребує доопрацювання: проводити тести в камуфляжі неможливо, оскільки маскування впливає на аеродинаміку, а тепер у General Motors є близько півроку для точкового налаштування.

Источник: Мотор
Фото: Corvette
17.10.2024
#chevrolet