Чому поляки реєструють авто в Гібралтарі?

Варшавою їздить сила-силенна спортивних автомобілів, зареєстрованих у Гібралтарі на громадян Польщі, яким такі номерні знаки економічно вигідні. Це може стати в пригоді і українцям, яких змушують реєструвати авто в країнах ЄС.

Столицею гасають власники спортивних та інших розкішних автомобілів з реєстрацією крихітної території, де проживає не більше 34 000 осіб. Дві-три варшавські вулиці у центрі мають удвічі більше жителів.

Як з'ясувалося, реєстрація авто в Гібралтарі людьми, котрі проживають в інших країнах, може заощадити власникам на штрафах і податках. І не тільки. Про це пише ewarszawa.pl.

По-перше, в Гібралтарі нижчі реєстраційні, дорожні збори та страхування транспортних засобів порівняно з багатьма європейськими країнами.

По-друге, власник уникає митних зборів, якщо реєструє свій транспортний засіб у країні, яка є частиною ЄС. Власник платить ПДВ на вартість автомобіля та митні збори, якщо транспортний засіб було імпортовано з-за меж ЄС. Однак реєстрація в Гібралтарі, який є британською заморською територією та має особливий статус, може допомогти вам уникнути цих зборів.

По-третє, приваблює гнучкість і відсутність вимог до ТО: у деяких випадках автомобілі, зареєстровані в Гібралтарі, можуть бути звільнені від регулярних ТО, необхідних в інших країнах.

І четвертий фактор привабливості. Автомобілі з такою реєстрацією їх власникам вигідні через обмеження юридичної відповідальності, оскільки там менш схильні до суворих штрафів або конфіскації транспортного засобу за певні порушення правил дорожнього руху в країнах, якими вони їздять.

Тепер чекаємо появи розкішних автомобілів українських власників з номерами Гібралтару на вулицях європейських міст. Адже перераховані вище переваги корисні тим українцям, яким доводиться реєструвати свої авто В Євросоюзі.

Источник: 24tv.ua
Фото: ewarszawa
15.09.2024
#поліція