Чи варто встановлювати захист двигуна на сучасні машини?

Коли хтось недавно купував новий автомобіль, йому доводилося встановлювати безліч обов'язкових компонентів. Вони були оснащені металевим захистом картера двигуна, який зменшує ступінь пошкодження двигуна у разі зіткнення з чимось. Однак сьогодні багато водіїв скептично ставляться до необхідності введення цього захисту, оскільки вважають його застарілим, непотрібним і навіть небезпечним.

Добре продумана конструкція

Сучасні двигуни не тільки мають кращі технологічні рішення, ніж попередні, але і працюють при іншій температурі, виконуючи ту саму роботу. У минулому температура двигуна 110 градусів була приводом для тривоги. Наразі експлуатація автомобіля в такому режимі вважається нормою. Однак оскільки при цьому виділяється значна кількість тепла, двигуну потрібна високоефективна система охолодження. У цьому процесі використовуються не тільки антифриз і олія, але й традиційніший метод продування повітрям. Циркуляція повітря під капотом не може, якщо під двигун поміщений сталевий лист; в результаті двигун може не охолоджуватися ефективно.

Надмірний захист

Оскільки мало хто використовує свої автомобілі на бездоріжжі, ризик зіткнення картера двигуна з каменем чи стволом дерева невеликий. Крім того, всі виробники використовують штатний захист для своїх автомобілів, який виконаний або з тонкого металу, або з пластику. Вона запобігає попаданню в двигун таких предметів, як бруд та каміння, а також перешкоджає попаданню сміття між колесами у двигун. Тому лише тим, хто їздить у сільській місцевості, де дороги не в найкращому стані, потрібні міцні сталеві пластини під двигуном.

У людей існує помилка, що металевий щит, що оточує двигун, не робить великого внеску на захист пасажирів у разі аварії. Коли залізний лист мав бути встановлений, за проектом він мав просто видалити болти, що утримують двигун на місці, що дозволило б двигуну непомітно ковзати під днищем. Але оскільки для встановлення захисту часто використовуються стандартні болти, а не ті, які були спеціально ослаблені, лист міг опинитися на шляху двигуна і призвести до його втискання у моторний щит. Це станеться тому, що зазвичай використовуються звичайні елементи кріплення. Тому у разі лобового зіткнення захист двигуна може становити загрозу безпеці.

Источник: UAMotors
25.07.2022
#сто