Chevrolet знімає із виробництва модель Cruze

General Motors припинять випуск моделі Chevrolet Cruze. Останні її екземпляри залишать конвеєр до кінця цього року. Про це стало відомо журналістам сайту Traced News.

Наразі новий Chevrolet Cruze випускають лише в Аргентині. Після припинення складання моделі підприємство наростить випуск кросовера Chevrolet Tracker.

Причина відмови General Motrs від недорогої моделі відома - попит на неї різко впав останніми роками. Покупці відмовляються від седанів та хетчбеків С-класу на користь кросоверів.

Якщо у 2012 році у світі продали понад 600 тисяч Chevrolet Cruze, а у 2014 - випустили мільйонний Cruze, то у 2019 році реалізували лише 82 тис. авто.

Ще 10 років тому Chevrolet Cruze випускали в США та ще десятці країн світу. Однак поступово збирання моделі стали припиняти. У 2015 році вона залишила європейський та австралійський ринки, а у 2019 - північноамериканський та китайський (у Китаї на зміну Cruze прийшов Chevrolet Monza).

Останнім часом хетчбек та седан Chevrolet Cruze другого покоління виробляли лише в Аргентині для країн Південної Америки. Їх пропонують з 1,4-літровим 153-сильним турбодвигуном та 6-ступінчастою автоматичною КПП.

Chevrolet Cruze випускали з 2008 року. 2016 року з'явилося друге покоління моделі. Усього випущено понад 2,5 мільйона цих авто.

Источник: Фокус
13.06.2023
#chevrolet