Четверо друзів із Мічигану перетнули США на авто з сонячними панелями без підзарядки

Четверо друзів із Мічигану побудували автомобіль на сонячній енергії, на якому проїхали через всю країну від Нью-Йорка до Лос-Анджелеса за 13 днів, 15 годин і 19 хвилин. Про це повідомляє The Verge.

Їхній транспортний засіб, названий Sunstrider, створений з трубчастого каркаса, гофрованого пластику, деталей, надрукованих на 3D-принтері, саморобного акумулятора, трьох двигунів, восьми сонячних панелей і трьох велосипедних коліс.

Sunstrider, що важить лише 254 кг, був зареєстрований як мотоцикл у Мічигані, тому його дозволили для використання на дорогах, окрім автострад, оскільки не може розвивати швидкість понад 88 км/год. Найбільша зафіксована швидкість під час автопробігу становила 82 км/год. Поліція двічі зупиняла автомобіль за «занадто низьку швидкість», але штрафів не було виписано.

Це не перша спроба команди збудувати автомобіль на сонячних батареях і подолати маршрут від Нью-Йорка до Лос-Анджелеса. Попередній заїзд у 2021 році закінчився невдачею через поломку контролера двигуна. Цього разу вони використали більш ефективні компоненти, зробивши автомобіль на 48% легшим.

У команді були Вілл Джонс, Кайл Самлюк, Денні Еццо та четвертий водій Бретт Сезар. Батько Вілла, Браян Джонс, керував автомобілем супроводу. В гарну погоду водії змінювалися кожні дві години, а в умовах аномальної спеки в пустелі - кожні 30-45 хвилин, щоб уникнути теплового удару та зневоднення.

Вартість створення Sunstrider становила близько $12 000. Друзі профінансували проєкт на 90% власними коштами.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Emme Hall (@yeahemme)

Источник: LIGA.net
Фото: The Cannonball Sun
30.07.2024
#електромобілі