Чехи зняли автобуси з маршрутів для шкільних рейсів на Київщині

Освітні заклади у восьми громадах Київщини отримали від іноземних партнерів для організованого підвезення дітей на навчання 12 автобусів, які з 1 вересня вийдуть на шкільні маршрути.

Автобуси пристоличному регіону доправили комуни Середньочеського краю Чехії. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Прийшли пасажирські машини у доброму технічному стані. Усі вони різної розмірної групи - середньої та великої місткості. Це буде зручно тим навчальним закладам, де по маршруту до школи лежить кілька населених пунктів зі значною кількістю учнів.

Таким чином, завдяки такому транспортному траншу понад 600 дітей цих громад зможуть користуватися послугами шкільних автобусів. Однак потреба у транспорті такого призначення все ще лишається вкрай високою.

На сьогодні понад 33,5 тис. дітей Київщини проживають поза межами пішої доступності до шкіл і потребують постійного підвезення. Частково цю проблему обласна адміністрація погасить власними закупками.

Як зазначено в повідомленні очільника області, Київщина також отримала понад 91 млн грн субвенції на закупівлю шкільних автобусів. Разом із громадами КОВА вже працює над їх закупівлею.

Источник: 24tv.ua
Фото: Руслан Кравченко
12.08.2024
#Чп