Bugatti Tourbillon за 4 мільйони доларів показують багатіям у Азії

В середовищі сучасної розкоші з багатими східними традиціями остання розробка гіперспортивного автомобіля Bugatti була представлена столиці Катару, демонструючи поєднання краси та інновацій.

Обрамлений катарською архітектурою в центрі Дохи, Tourbillon випромінював елегантний стиль.

Новий гіперкар покликаний вгамувати спрагу шанувальникам швидкості. Гібридний автомобіль Tourbillon, що у перекладі позначається як «вихор», «ураган», комбінує атмосферний ДВС з трьома електромоторами, що сумарно видають потужність 1800 к.с. та швидкість до 446 км/год.

Прискорення гібридного Bugatti Tourbillon:

Tourbillon має абсолютно новий 8,3-літровий атмосферний силовий агрегат V16 потужністю 1000 л. На передній осі додатково встановлено пару електродвигунів, ще один електродвигун розташований на задній осі, що разом видають на-гора ще 800 к.с.

Електродвигуни живляться від відносно невеликої акумуляторної батареї місткістю 25 кВт.год з масляним охолодженням та напругою 800 В. У повністю електричному режимі Tourbillon має запас ходу 60 км.

Автомобіль має повністю аналоговий блок панелі приладів, він розміщений на кермі, складається з понад 600 окремих деталей із титану, алюмінію, кришталю, рубінів та сапфірів.

Наразі Bugatti Tourbillon продовжує тур по Азії. Паралельно з презентаційними заходами світом проходить випробування. Його кілька прототипів вже тестуються на дорогах в різних географічних точках та кліматичних умовах.

Тираж буде обмежений, всього 250 виготовлених машин. Усіх їх будуть вручну збирати у легендарному ательє у Мольсхаймі, Франція. Гіперспортивний Bugatti Tourbillon коштуватиме не менше $4 млн. Його постачання замовникам очікується у 2026 році.

Источник: 24tv.ua
Фото: Bugatti
11.10.2024
#bugatti#гібриди