Bentley відреставрував перший екземпляр седана T-Series

Компанія Bentley відновила найперший седан T-Series. Модель 1965 року приєдналася до колекції Bentley Heritage. На її реставрацію майстрам знадобилося майже півтора року.

Автомобіль із номером шасі SBH1001 відновили до оригінального стану. Роботи проводила компанія P&A Wood і заводський підрозділ класичних автомобілів Bentley, враховуючи всі стандарти бренду. Зазначається, що реставрація раритетного седана пройшла під гаслом «ремонт замість заміни». Підсумковий результат вразив навіть найдосвідченіших експертів.

Варто зазначити, що перший екземпляр Bentley T-Series 59 років простояв без руху в запасниках марки. Крім неідеального зовнішнього стану, ще була втрачена велика частина деталей. Особливо жахливим був стан салону седана. Він вигорів, була відсутня приладова панель, а дроти просто звисали на підлогу.

Також після повного демонтажу стало видно огріхи кузова у вигляді іржі та сколів фарби. Фахівцям довелося повністю замінити крила, відполірувати бампери і очистити хромовані деталі. Тільки після цього цього приступили до відновлення лакофарбового покриття. Впоралися з цим надскладним завданням чудово, і седан має такий вигляд, наче щойно покинув конвеєр.

Як це не дивно, але найменше постраждав від тривалого простою 6,23-літровий двигун V8. Для того, щоб він знову запрацював, фахівці компанії замінили мастило, оновили сальники заднього моста і переналаштували коробку передач.

Як фінальний штрих цьому Bentley T-Series повернули історичний номерний знак і тепер седан офіційно допущений на дороги загального користування.

 

Источник: Авто Центр
Фото: Bentley
10.09.2024
#bentley#ретро