Bentley Batur отримає аудіосистему за 31 000 доларів

Bentley Batur має 800 унікальних деталей, що робить його дуже особливим автомобілем від цього автовиробника. Увага до деталей та майстерності поширюється не лише на дизайн та силову установку, але й на аудіотехніку, виготовлену на замовлення. Bentley пропонує нову аудіосистему «Naim for Mulliner» для купе за ціною 31 681 доларів США (25 000 фунтів стерлінгів) за сьогоднішнім курсом.

Акустична система з 20 динаміків складається з шести високочастотних динаміків, дев'яти середньочастотних динаміків, двох низькочастотних динаміків, двох активних басових перетворювачів і одного сабвуфера. Середньочастотні динаміки та високочастотні динаміки мають нову конструкцію та запатентовані М-дифузори Focal. Bentley запозичила нові колонки з лінійки Focal Grand Utopia.

Нова акустична система є результатом 10 000 годин інноваційної роботи компаній Focal і Naim, які сформулювали 56 вимог і рекомендацій до системи. Цілісні М-дифузори в динаміках забезпечують жорсткість без пилозахисного ковпачка.

Bentley спроектував Batur з урахуванням особливостей розміщення динаміків, ретельно розташувавши їх по всьому салону. Додаткове ущільнення навколо дверей і задньої частини салону також допомогло зменшити спотворення від звукової системи.

Bentley заявляє, що звукова система «Naim by Mulliner» - це розширення спектру послуг, що дозволяє пропонувати «справді виготовлені на замовлення автомобілі». Останніми роками інтерес до бренду Mulliner зростає, попит на особливі фарби подвоївся, а персональні замовлення потроїлися.

На початку цього року автовиробник презентував доступні варіанти кастомізації, представивши чотири можливі теми. Кожна з них передбачала унікальне поєднання кольорів інтер'єру та екстер'єру. Це стало можливим завдяки використанню екологічно чистих матеріалів, таких як побічні продукти кавового виробництва та льняні матеріали.

Bentley представила Batur рік тому, а в червні остаточно завершила його розробку - вже два передсерійні автомобілі проїхали понад 18 641 милю. Компанія випустить 18 екземплярів автомобіля вартістю 2 мільйони доларів (1,65 мільйона фунтів стерлінгів), виробництво кожного з яких займе близько чотирьох місяців. Компанія повинна закінчити їх виробництво наприкінці 2024 року.

Batur оснащений культовим 6,0-літровим двигуном W12 з подвійним турбонаддувом і стане останнім автомобілем Bentley, який використовує цей двигун. Він видає 740 кінських сил і 999 Нм крутного моменту. Bentley модифікував повітрозабірник, інтеркулери та турбіни двигуна, щоб збільшити потужність зі стандартних 710 к.с. Виробництво двигуна завершиться у квітні 2024 року.

Источник: Motor1.com
02.09.2023
#bentley