АвтоВАЗ «на пальцях» представив електричний Largus

Компанія АВТОВАЗ «показала» новий електрокар, який «майже» готовий до запуску в серійне виробництво. Модель Lada e-Largus стане на конвеєр іжевського заводу, з якого напередодні скоротили 90% персоналу.

Електричний e-Largus побудований з урахуванням звичайного універсала. Електромотор, редуктор, силова електроніка та один із блоків тягової батареї розміщені під капотом, другий «контейнер» АКБ - у підполі під заднім диваном. Нововведення - електропідсилювач керма від Xray Cross.

Електричний Largus запропонують у чотирьох версіях: вантажний та пасажирський з двома батареями різної ємності для кожної. Передбачається, що новинка отримає нікель-кобальт-магнієвий або літій-залізо-фосфатний акумулятор.

Комерційний фургон розрахований на перевезення 800 кілограмів вантажу, а пасажирський отримає два варіанти компонування - на 5 та 7 місць.

Дальність ходу Lada e-Largus складе 250 кілометрів. Пасажирські варіанти, як очікується, матимуть змогу проїжджати близько 350-400 кілометрів.

Перші прототипи електрокара для сертифікації планується зібрати вже 2023 року. Випускати машини планують в Іжевську за повним циклом, зі зварюванням та забарвленням кузова. Ні цін, ні варіантів оснащення e-Largus поки немає.

Источник: Мотор
06.08.2022
#ваз#електромобілі